Ρωσία: «Ανάβουν τα αίματα» με την Βρετανία – «Προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος»

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να προκαλεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι, είναι απολύτως νόμιμο η Ουκρανία να πλήττει τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και τις προμήθειες καυσίμων.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι τα όπλα που η διεθνής κοινότητα παρέχει τώρα έχουν βεληνεκές που μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία.

Η Βρετανία θα στείλει στην Ουκρανία μικρό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων Stormer, εξοπλισμένων με εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, επιβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, σχετικά με την προμήθεια του συγκεκριμένου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Ουάλας είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών υπηρεσιών περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο ενώ 2.000 θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και 530 αρμάτων, καταστράφηκαν. Έχουν επίσης καταστραφεί 60 ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Βρετανός αναλυτής, ο Δρ Άλαν Μεντόζα, δήλωσε προ ημερών στη βρετανική εφημερίδα Sun ότι τα ΤΟΜΑ τύπου Stormer «είναι το καλύτερο όπλο που έχει σταλεί η Βρετανία στην Ουκρανία και θα κάνει τους Ρώσους πιλότους να τρέμουν». «Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί τον Πούτιν ότι η ρωσική επιθετικότητα, τα εγκλήματα πολέμου και οι ρουκέτες δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters