Ρωσία: «Ανακαταλάβαμε 10 χωριά από τους Ουκρανούς στην περιοχή του Κούρσκ»

REUTERS/Viacheslav Ratynskyi/File Photo

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε δέκα χωριά από τους Ουκρανούς μέσα σε δύο ημέρες στην ρωσική περιοχή του Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ελέγχουν περίπου εκατό κατοικημένες περιοχές μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τον Αύγουστο σε αυτή τη συνοριακή περιοχή.

«Κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων ‘Βορράς’, απελευθέρωσαν 10 τοποθεσίες σε δύο ημέρες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, είπε ότι ο ουκρανικός στρατός περίμενε τη ρωσική αντεπίθεση και ήταν προετοιμασμένος.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την επιχείρηση στο Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα με τη συνδρομή πλήθους μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), βαρέων όπλων και πυροβολικού, μερικά από τα οποία ήταν δυτικής κατασκευής. Από τότε, ο ουκρανικός στρατός ανακοινώνει πρόοδο βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters