Ρωσία: «Αναχαιτίστηκαν πέντε πύραυλοι τύπου ATACMS που εκτόξευσε η Ουκρανία στην Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι αντιαεροπορικά συστήματα κατέστρεψαν πέντε βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς ATACMS, που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε εάν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο επικεφαλής των εγκατεστημένων από τη Μόσχα αρχών στη Σεβαστούπολη, ανέφερε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και αυτοκίνητα, αλλά «δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί».

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας πριν από δέκα χρόνια, κίνηση που καταδίκασαν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση, ενώ και χθες ανακοίνωσε ουκρανικό μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων με ATACMS. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του σλοβάκου κεντροαριστερού εθνικιστή λαϊκιστή πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο χθες Τετάρτη και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Φυσικά, καταδικάζουμε αυτή την επίθεση με τον πλέον σθεναρό τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Ιζβέστια, προσθέτοντας πως η Μόσχα θεωρεί την επίθεση εναντίον του «απαράδεκτη» και την υπόθεση αυτή «τραγωδία».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters