Ρόμπερτ Φίτσο: Σε σοβαρή κατάσταση ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μετά την απόπειρα δολοφονίας

Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται σε «απειλητική για τη ζωή του κατάσταση», ανακοίνωσε το κυβερνητικό γραφείο της Σλοβακίας, μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

Μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα, ανέφερε η ανακοίνωση, καθώς η μεταφορά στην πρωτεύουσα της Μπρατισλάβα θα χρειαζόταν πολύ χρόνο.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου Handlova, στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά ο Φίτσο, δήλωσε νωρίτερα, ότι οι «ζωτικές του λειτουργίες είχαν σταθεροποιηθεί».

Επιβεβαίωσε ότι είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Τώρα μεταφέρεται σε ανώτερο νοσηλευτικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας επιβεβαίωσε πριν λίγη ώρα ότι πραγματοποιήθηκε «απόπειρα δολοφονίας» κατά του πρωθυπουργού.

Η σλοβακική εφημερίδα Diary N φέρεται να μίλησε με δύο άτομα που ήταν μαζί με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό όταν δέχθηκε 4 πυροβολισμούς.

Σύμφωνα τους πρώτους αυτόπτες μάρτυρες, ο Φίτσο τραυματίστηκε στην κοιλιά, ενώ μια άλλη γυναίκα που ήταν παρούσα στο περιστατικό είπε ότι είδε αίματα στο κεφάλι και στο στήθος του.

Σλοβακία: Aπόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο – Δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά [pics, vids]

Με πληροφορίες από: Sky News