Ράφα: Ο IDF παρουσίασε σχέδιο για την «εσπευσμένη απομάκρυνση» των αμάχων

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) παρουσίασε σχέδιο για την «εσπευσμένη απομάκρυνση» του άμαχου πληθυσμού από τις «ζώνες των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας, όπως στη Ράφα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση αυτή καταγράφεται ενόψει της αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, πόλη όπου έχει καταφύγει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου, την οποία ο κ. Νετανιάχου χαρακτηρίζει το «τελευταίο οχυρό» του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Ακόμη και αν μία ανακωχή την καθυστερήσει, η προγραμματισμένη επίθεση στην Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, θα φέρει το Ισραήλ σε απόσταση «λίγων εβδομάδων» από την «ολοκληρωτική νίκη», είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η ολοκληρωτική νίκη είναι στο χέρι μας, όχι σε απόσταση μηνών, αλλά σε απόσταση εβδομάδων, όταν θα ξεκινήσουμε την επιχείρηση», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Για τον Νετανιάχου, η Ράφα είναι το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς και δηλώνει αποφασισμένος, παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες να εξαπολύσει χερσαία επίθεση για να νικήσει τις δυνάμεις της Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP