Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Η Ρωσία θα πάρει τα μέτρα της

Σαν σήμερα το 1941 η Γερμανία εισβάλλει στη Σοβιετική Ένωση. Η 75η επέτειος αυτή εορτάζεται στη Ρωσία σαν μέρα μνήμης, καθώς οι Σοβιετικοί στρατιώτες υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους μέχρι θανάτου. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν προέβη σε δηλώσεις ενώ ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, αναφέρει το ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων SputnikNews .

»Εκείνα τα χρόνια οι Δυτικοί προσπάθησαν να νικήσουν τη Σοβιετική Ένωση. Η Διεθνής Κοινότητα δεν έδωσε σημασία στην εμφάνιση του επικίνδυνου καθεστώς των Ναζί.» είπε ο Πούτιν.

»Σήμερα η Διεθνής κοινότητα κάνει τα ίδια λάθη, είπε. Η κύρια μεγάλη και παγκόσμια απειλή είναι η τρομοκρατία, ωστόσο το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει τα σύνορα του κοντά στα Ρωσικά σύνορα.»είπε.
Το ΝΑΤΟ εντείνει την επιθετική ρητορική του προς τη Ρωσία και «εμείς θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο» τόνισε ο ρώσος Πρόεδρος.

»Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια συλλογική, ισότιμη, ασφάλεια για όλα τα έθνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει σχετικά με αυτό το θέμα. » προσέθεσε.  Σχολιάζοντας την Κριμαία, ο Πούτιν ευχαρίστησε τα μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου. «Έχετε εκδώσει περισσότερες από 200 νόμους στο συντομότερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Πούτιν.
Οι Ρώσοι νομοθέτες έχουν θεσπίσει αρκετούς νόμους κατά της διαφθοράς φέτος.

Τέλος, ο Πούτιν ευχαρίστησε τα μέλη του κοινοβουλίου για τις υπηρεσίες τους λέγοντας:  »Είναι σημαντικό ότι όλες οι πολιτικές ομάδες αναγνωρίζουν την ευθύνη τους για τη ζωή των ανθρώπων της χώρας μας».  ‘’Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το έργο σας για τη Κρατική Δούμα” δήλωσε.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας εν’ όψη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, φαίνεται να βρίσκονται στα όρια αλλα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως έγραψε το πρακτορείο Reuters οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα, παρά τις ρωσικές απειλές οτι το αντιτορπιλικο των ΗΠΑ που περιπολεί στην περιοχή υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια. Στις αρχές του μήνα το USS Porter εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με έντονες αντιδράσεις απο την Μόσχα.

Οι Ρώσοι θεωρούν την στάση του ΝΑΤΟ αποσταθεροποιητική.  Απο την άλλη η Ρωσία σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Να σημειωθεί οτι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 η Ρωσία έχει δικό της στόλο στη Σεβαστούπολη.