Προσπαθεί αλλά δεν πείθει κανέναν ο Αλίγιεφ: Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τουρκικά F-16 στο Αζερμπαϊτζάν

Μπακού και Άγκυρα επιμένουν στο αφήγημα τους. «Καμία τουρκική, στρατιωτική, παρέμβαση δεν συμβαίνει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», αλλά τα στοιχεία τους διαψεύδουν.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ δήλωσε την Παρασκευή ότι Τούρκοι στρατιώτες ναι μεν έφτασαν στη χώρα αλλά όχι για να παρέμβουν… βρίσκονται εκεί για «προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις».

«Επιβεβαιώνω ότι τουρκικά F-16 και στρατιωτικό προσωπικό βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Δεν συμμετέχουν σε εχθροπραξίε», τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN.

Σημείωσε ότι το 2019 το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία πραγματοποίησαν δεκάδες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, «και συνεχίζουν να πραγματοποιούν». Η λογική πάει περίπατο και το Αζερμπαιτζάν είναι η πρώτη χώρα που πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις και πόλεμο ταυτοχρόνως.

Σε άλλο κανάλι, ρωσικό αυτή τη φορά, επανέλαβε: «Προς το παρόν, η Τουρκία δεν συμμετέχει με κανέναν τρόπο στη σύγκρουση παρά όλες τις φήμες και τους υπαινιγμούς σχετικά με αυτό. Πρόκειται για ένα γεγονός που δεν στηρίζεται από καμία απόδειξη, όπως, για παράδειγμα, τη φερόμενη συντριβή αρμενικού Su-25 από τουρκικό F-16».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των Αζέρων ισχυρίστηκε πως η Γαλλία δεν έχει παράσχει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή μισθοφόρων από τη Συρία στις συγκρούσεις μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει ο «δρόμος» για τα F-16: Τουρκικά drones κατέστρεψαν ρωσικούς S-300 της Αρμενίας!

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτήρια για την παρουσία τουρκικών F-16 στο Αζερμπαϊτζάν! (pics)