Project 33: Το σχέδιο του US Navy για να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την Κίνα μέχρι το 2027

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) παρουσίασε το «Project 33», το οποίο εστιάζει σε επτά βασικούς τομείς για να προετοιμαστεί για πιθανή σύγκρουση με την Κίνα έως το 2027.

Το «Project 33» είναι μέρος του NAVPLAN 2024, της συνολικής στρατηγικής καθοδήγησης του US Navy για να είναι σε ετοιμότητα.

Το σχέδιο στοχεύει να βοηθήσει στην «ανύψωση του επιπέδου ετοιμότητας για πιθανή σύγκρουση με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έως το 2027, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα του Πολεμικού Ναυτικού».

Οι επτά βασικοί τομείς

Πρώτη προτεραιότητα είναι η προετοιμασία του Στόλου, εξαλείφοντας τις καθυστερήσεις στη συντήρηση πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών.

Ακολουθεί η ενίσχυση με ρομποτικά και αυτόνομα συστήματα «για την ενσωμάτωση περισσότερων πλατφορμών με ταχύτητα», καθώς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημιούργησε μια νέα μονάδα επικεντρωμένη στα drones και την ρομποτική τον περασμένο Φεβρουάριο και ανέθεσε σε μια άλλη μονάδα την ευθύνη για μη επανδρωμένες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή τον Ιανουάριο.

Οι υπόλοιποι βασικοί τομείς περιλαμβάνουν τη δημιουργία κέντρων διοίκησης για επιτυχία σε ένα κατανεμημένο πεδίο μάχης, τη στρατολόγηση και τη διατήρηση ταλαντούχων ανθρώπων, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, την επένδυση στην μαχηιτκή ικανότητα και την αποκατάσταση ζωτικής σημασίας παράκτιων υποδομών.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters