«Προετοιμάζουμε το έδαφος για μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο», λέει ο αρχηγός των IDF

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ είπε σήμερα σε στρατιώτες ότι τα αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο θα συνεχιστούν, ώστε να καταστραφούν οι υποδομές της Χεζμπολάχ και να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων (IDF).

«Ακούτε τα μαχητικά από πάνω μας; Χτυπάμε όλη την ημέρα», είπε ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί απευθυνόμενος σε στρατιώτες μιας μονάδας τεθωρακισμένων των IDF στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού.

«Αυτό γίνεται για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πιθανή είσοδό σας εκεί, την αντιπαράθεση με τους άνδρες της Χεζμπολάχ που θα δουν τι είναι οι επαγγελματίες, οι πολύ ικανοί και έμπειροι στρατιώτες».

«Είστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς, πολύ πιο έμπειροι από αυτούς, διεισδύετε στο εσωτερικό και καταστρέφετε τον εχθρό εκεί», πρόσθεσε ο στρατηγός.

«Η Χεζμπολάχ επέκτεινε σήμερα το εύρος πυρός της. Αργότερα σήμερα, θα λάβει μια πολύ ισχυρή απάντηση», είπε ο Χαλεβί, αναφερόμενος στο πλήγμα της λιβανικής οργάνωσης με βαλλιστικό πύραυλο στα κεντρικά της Μοσάντ.

Νωρίτερα σήμερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι στέλνουν άλλες δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορα για επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Ωστόσο, χθες ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Ντάνι Ντανόν, υποστήριξε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

«Δεν θέλω να στείλω τον γιο μου εκεί. Δεν θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας να πολεμήσουν σε ξένη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου