Πριγκόζιν: «Η Wagner ξεκίνησε την απόσυρση από τη Μπαχμούτ – Παραδίδουμε θέσεις στο ρωσικό στρατό» [vid]

Η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner ξεκίνησε την απόσυρση των δυνάμεών της από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και πλέον θα μεταφέρει τις θέσεις που έχει στον ρωσικό τακτικό στρατό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που δημοσίευσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αποσύρουμε τις μονάδες από το Μπαχμούτ. Από σήμερα στις πέντε το πρωί, 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες μονάδες θα μεταβούν σε στρατόπεδα στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον ρωσικό στρατό», είπε ο επικεφαλής της Wagner. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν, στο οποίο ο ίδιος εμφανίζεται με πλήρη εξάρτυση και εξοπλισμό μάχης να χαιρετάει και να συνομιλεί με μαχητές που έχουν πάρει θέσεις σε αστική περιοχή της Μπαχμούτ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Πριγκόζιν δήλωσε: «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε για την αποναζιστικοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση. Κατ αυτόν τον τρόπο, η παναζιστικοποίηση της Ουκρανίας για την οποία μιλούσαμε, κάναμε την Ουκρανία έθνος, το οποίο έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο…η Ουκρανία έγινε χώρα την οποία γνωρίζουν παντού. Αυτά όσον αφορά στην αποναζιστικοποίηση…».

«Τώρα ό,τι αφορά στην αποστρατιωτικοποίηση… Εάν αυτοί (οι Ουκρανοί –σ.σ) είχαν στην αρχή της ειδικής επιχείρησης 500 συμβατικά άρματα μάχης, τώρα έχουν 5.000. Αν στην αρχή ήξεραν να πολεμούν 20.000 άνθρωποι , τώρα ξέρουν 400.000. Με ποιον τρόπο λοιπόν την αποστρατιωτικοποιήσαμε; Αποδεικνύεται ότι έγινε το αντίθετο, ο διάολος ξέρει πως την στρατιωτικοποιήσαμε…»,τόνισε στη συνέχεια.

«Νομίζω ότι οι Ουκρανοί σήμερα, είναι ένα από τους ισχυρότερους στρατούς. Έχουν υψηλό επίπεδο οργάνωσης, υψηλό επίπεδο προετοιμασίας, υψηλό επίπεδο κατασκοπείας, διαθέτουν διαφορετικών ειδών εξοπλισμούς και πολύ περισσότερους, χειρίζονται οποιαδήποτε συστήματα , σοβιετικά , νατοϊκά , ότι νάναι , με την ίδια επιτυχία», πρόσθεσε στο τέλος ο Πριγκόζιν.

Με πληροφορίες και φωτογραφία αρχείου από: Reuters