Πούτιν: «Ρώσοι στρατηγοί του ζήτησαν τερματισμό του πολέμου κι αυτός ζήτησε λίστα με τα ονόματά τους»

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την Μεγάλη Τρίτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε λίστα με τα ονόματα των Ρώσων στρατηγών που είναι αντίθετη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ρώσοι στρατηγοί έγραψαν επιστολή στον κ. Πούτιν με αίτημα να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται κυρίως από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι στρατηγοί ανέφεραν στην επιστολή τους πως είναι δύσκολο να βγει εις πέρας ακόμη και το μίνιμουμ των ρωσικών σχεδιασμών, που ήταν η πλήρης κατάληψη του Νονέτσκ και του Λουγκάνσκ, δηλαδή του τμήματος της ανατολικής Ουκρανίας που είναι γνωστό ως Ντονμπάς.

Σε απάντηση, ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» θα συνεχιστεί και ζήτησε μια λίστα με αυτούς τους στρατηγούς.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της «Καθημερινής», kathimerini.gr, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Όλεγκ Ζντάνοφ δήλωσε στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Ukraine 24 ότι οι στρατηγοί διαβίβασαν την επιστολή στον κ. Πούτιν μέσω του Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο ίδιος αναλυτής ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, στο Γενικό Επιτελείο της Μόσχας ωριμάζει η άποψη ότι είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί η επιθετική επιχείρηση προκειμένου να διατηρηθεί τουλάχιστον μέρος των χερσαίων δυνάμεων σε ετοιμότητα μάχης για την επίλυση άλλων ζητημάτων και άλλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι στρατηγοί επέδωσαν την επιστολή τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω τους Νικολάι Πατρούσεφ και όχι μέσω του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού…