Πούτιν: Οι δεσμοί Ρωσίας και Βόρειας Κορέας ενισχύθηκαν και δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές συνεργασίες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπογραμμίζει σε μήνυμά του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ ανύψωσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών σε πρωτοφανές επίπεδο, όπως μεταδίδει σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Χάρη στην επίσκεψη, δημιουργήθηκαν νέες προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπληρώνει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στο μήνυμά του, αναφέρει το KCNA. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ Ουν, διαμηνύοντας στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Ρωσία ως επίτιμος καλεσμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν στις 19 Ιουνίου 2024, συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης. «Η συνθήκη για μια συνολική σύμπραξη που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός μέρους της συνθήκης», δήλωσε ο Πούτιν. «Η Ρωσία και η Κορέα ασκούν και οι δύο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν δέχονται τη γλώσσα των εκβιασμών και των υπαγορεύσεων», προειδοποίησε.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία «αληθινά επαναστατικό έγγραφο» και πρόσθεσε πως η Ρωσία «δεν αποκλείει για την ίδια μια στρατιωτικοτεχνική συνεργασία» με την Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διευκρίνισε πως η συμφωνία με τη Ρωσία είναι καθαρά «αμυντική».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωογραφίες Reuters