Πούτιν: Έκανε «βόλτα» στην γέφυρα του Κέρτς στην Κριμαία μετά την έκρηξη του Οκτωβρίου [pics,vid]

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφτηκε σήμερα τη γέφυρα Κερτς που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον Οκτώβριο.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014. Στις αρχές Οκτωβρίου, σημειώθηκε τεράστια έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς. Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ενώ το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η βόλτα του Πούτιν στη συγκεκριμένη γέφυρα πιθανότατα έγινε για να δείξει ότι οι εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας έχουν ολοκληρωθεί και η γέφυρα έχει επιστρέψει στην πρότερή της κατάσταση.

Η Μόσχα δεν είχε κατηγορήσει μέχρι τώρα ευθέως το Κίεβο για την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, αλλά Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αποδώσει την ευθύνη στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η γέφυρα του Κερτς, που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πούτιν το 2018, χρησιμοποιείται και για τον ανεφοδιασμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters