Πούτιν: «Αν επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπά ρωσικά εδάφη με δυτικά όπλα, τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία»

Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.

«Εάν ισχύει αυτό, τότε λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή της φύσης της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μετά την επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βρετανίας, Άντονι Μπλίνκεν και Ντέιβιντ Λάμι, στο Κίεβο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι «έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να πάρει η Ουκρανία το ‘πράσινο φως’ και γι’αυτό έγινε η επίσκεψη».

Συγκεκριμένα, η Βρετανία θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπά στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος με τους πυραύλους Storm Shadow.

Με πληροφορίες από: AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters