Πούτιν: «Άγνωστο» αν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος – Πότε θα κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα για την προεδρία μόλις λήξει η θητεία του το 2024 και πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για το ζήτημα αυτό.

«Δεν αποφάσισα ακόμη αν θα θέσω ή όχι υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024» δήλωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «τυπικά την άδεια την έχει δώσει ο λαός». «Θα το κάνω ή δεν θα το κάνω, θα δω», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου που εφέτος πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πότε θα κάνει εμβόλιο

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί εναντίον του κορονοϊού «όταν θα είναι αυτό δυνατό» για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει. Παράλληλα ο Πούτιν έπλεξε το εγκώμιο του «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου Sputnik V, το οποίο ανέπτυξε η χώρα του.

«Ακούω τις συστάσεις των επιστημόνων μας και άρα, προς το παρόν, όπως συνιστούν οι ειδικοί, δεν το έκανα, αλλά θα το κάνω οπωσδήποτε όταν θα είναι αυτό δυνατό», εξήγησε ο 68χρονος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που δίνει κάθε χρόνο με το τέλος του έτους.

«Έχουμε ένα καλό εμβόλιο: ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό (…) με επίπεδο προστασίας 96 έως 97% σύμφωνα με τους ειδικούς», συνέχισε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters