Πούτιν – Ολάντ – Μέρκελ: Έκτακτη συνάντηση για Ουκρανία

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν αύριο οι πρόεδροι Ρωσίας και Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας με θέμα την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

“Επιβεβαιώνουμε την αυριανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ολάντ και της καγκελαρίου Μέρκελ, στην οποία οι τρεις ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έχει ενταθεί και προκαλεί πολλά θύματα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σήμερα Ολάντ και Μέρκελ επισκέπτονται το Κίεβο, ώστε να λάβουν τη γνώμη και των Ουκρανών, την οποία και θα μεταφέρουν, αύριο, στον Ρώσο πρόεδρο. Φαίνεται πως Ολαντ και Μέρκελ κομίζουν ένα ειρηνευτικό προσχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουν και στις δύο πλευρές.

Σήμερα βρίσκεται στο Κίεβο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι
, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Αμέσως μετά, δε, δήλωσε πως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, ούτε η Ουκρανία, επιζητούν σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία είναι μέλη της ομάδας επαφής της Νορμανδίας, η οποία συστάθηκε ειδικά για να εξευρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση. Η ομάδα επαφής συνεδρίασε για τελευταία φορά στις 21 Ιανουαρίου, αλλά δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα

Οι συνομιλίες στο Μινσκ επίσης δεν έφεραν αποτέλεσμα και διεκόπησαν άδοξα. Ίσως η νέα Γαλλογερμανική πρωτοβουλία να φέρει αποτέλεσμα.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert