Πολτάβα: Ο στρατός επιβεβαιώνει τον θάνατο Ουκρανών στρατιωτών από τη ρωσική πυραυλική επίθεση – Πάνω από 50 οι νεκροί

REUTERS/Gleb Garanich

Ο Στρατός Ξηράς της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκε σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικό ινστιτούτο στην Πολτάβα.

Στην ανακοίνωση του στο Telegram ο στρατός ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν έγιναν αρκετά για την προστασία του προσωπικού στην εκπαιδευτική εγκατάσταση που επλήγη από τον πύραυλο.

Πρόσθεσε ότι θα αυξηθούν τα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Τουλάχιστον 51 νεκροί και 235 τραυματίες είναι ο νέος απολογισμός από τη ρωσική πυραυλική επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία κατέστρεψε εν μέρει ένα στρατιωτικό ινστιτούτο.

Άλλοι 15 άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της Πολτάβα Φιλίπ Πρόνιν.

«Κάθε 15-20 λεπτά ακολουθούν ‘λεπτά σιωπής’ για να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια» είπε, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο Ολεξάντρ Χορούζνι, εκπρόσωπος τύπου του υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Ντμίτρι Λαζούτκιν, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση είπε ότι τη στιγμή της επίθεσης γινόντουσαν μαθήματα στις τάξεις του ινστιτούτου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, γινόντουσαν μαθήματα. Ο συναγερμός ήχησε στις 9:08, όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο, μερικά λεπτά αφότου ήχησε ο συναγερμός, ακούστηκαν εκρήξεις. Κατά την διάρκεια του αεροπορικού πλήγματος δεν γίνονταν καμία παρέλαση ή κάποια άλλη εκδήλωση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Aπό τη μεριά της η Ρωσία κάνει λόγο για θάνατο τουλάχιστον 300 Ουκρανών στρατιωτών και ξένων εκπαιδευτών.

Με πληροφορίες από: AFP, Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters