Πολτάβα: Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση – «Υπάρχουν κι άλλοι κάτω από τα ερείπια»

Ukrainian Armed Forces/Handout via REUTERS

Οι αρχές στην Ουκρανία ο αριθμός των νεκρών από το σημερινό πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα αυξήθηκε σε 47, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 206.

Όπως υποστηρίζουν, οι έρευνες κάτω από τα συντρίμμια για επιζώντες είναι ακόμα σε εξέλιξη και έτσι είναι πιθανόν να αυξηθεί παραπάνω ο αριθμός των νεκρών.

«Η Ρωσία θα λογοδοτήσει σίγουρα για αυτό το χτύπημα», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ έχει διατάξει πλήρη και άμεση έρευνα, καθώς η επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατέστρεψε ένα κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα θύματα είναι δόκιμοι ή πρόσφατα καταταγμένοι άνδρες που παρακολουθούν εκπαίδευση.

Η χρήση βαλλιστικών πυραύλων σήμαινε ότι τα θύματα δεν είχαν σχεδόν καθόλου χρόνο να βρουν κάλυψη μετά τον ήχο της σειρήνας αεροπορικής επιδρομής, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Ένα από τα κτίρια του ινστιτούτου καταστράφηκε μερικώς και πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια», λέει από την μεριά του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία βγήκαν από τα ερείπια. Οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε.

Στην Πολτάβα, περίπου 300 χλμ. νοτιοανατολικά του Κιέβου και 120 χλμ. από τα πλησιέστερα ρωσικά σύνορα, ο κυβερνήτης Filip Pronin είπε ότι πολλοί κάτοικοι σπεύδουν να δώσουν αίμα για τους τραυματίες. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν τριήμερο πένθος.

Με πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters