Πολωνία: «Αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι πέσανε σε χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – Δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία όταν δύο «αδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Οι πύραυλοι προσγειώθηκαν στο κράτος του ΝΑΤΟ μετά τον μαζικό βομβαρδισμό της Ρωσίας σε πόλεις της Ουκρανίας νωρίτερα σήμερα, όπου εκτοξεύτηκαν πάνω από 100 πύραυλοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι ήταν ρωσικής προέλευσης.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, συγκάλεσε την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας «κατεπειγόντως», επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μύλλερ.

Οι πύραυλοι έπεσαν στην πόλη Przewodów, χτυπώντας αποθήκες σιτηρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, η εισαγγελία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι ο στόχος των πυραύλων μπορεί να ήταν το Λβιβ, μια ουκρανική πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Przewodów.

«Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη χώρα» συμμετέχουν στην έκτακτη συνεδρίαση στην Πολωνία, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Radio Zet. Ο σταθμός ανέφερε επίσης ότι στρατιωτικά αεροπλάνα απογειώθηκαν άμεσα ως απάντηση στην επίθεση.

Με πληροφορίες από: UK Express / Φωτογραφία Twitter