«Πολίτες του Ράιχ»: «Δεν έχουμε καμία σχέση» λέει η AfD – Συνελήφθη Γερμανός απόστρατος στην Ιταλία

Η ηγεσία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) καταδίκασε «τέτοιες φιλοδοξίες», αναφερόμενη στα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) για βίαιη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με τη δράση της ομάδας.

«Ενημερωθήκαμε για το θέμα σήμερα, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, από τα ΜΜΕ. Καταδικάζουμε τέτοιες φιλοδοξίες και τις απορρίπτουμε ρητά. Τώρα πρέπει να περιμένουμε τις έρευνες. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους που συμμετέχουν και ζητούμε ταχεία και χωρίς κενά διαλεύκανση», έγραψαν πριν από λίγο στο Twitter οι συμπρόεδροι της ΑfD Τίμο Χρουπάλα και Αλίς Βάιντελ.

Ανάμεσα στους συληφθέντες για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» είναι και η Μπίργκιτ Μάλζακ – Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο, η οποία είναι επίσης αθλήτρια της σκοποβολής και έχει στην κατοχή της «πολλά πυροβόλα όπλα».

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 64χρονο απόστρατο αξιωματικό του γερμανικού στρατού ο οποίος συνδέεται με την ακροδεξιά οργάνωση που φέρεται ότι προετοίμαζε τη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία, αναφέρεται σε δήλωση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στην πόλη Περούτζα, όπου βρέθηκε «υλικό που σχετίζεται με την ανατρεπτική δραστηριότητα» της οργάνωσης. Στην δήλωση αναφέρεται πως έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την έκδοση του υπόπτου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters