Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί σε ρωσική πυραυλική επίθεση στη Ζαπορίζια [vid]

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον της Ζαπορίζια, σήμερα Τετάρτη 9 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Ζαπορίζια. Άλλη μια επίθεση από Ρώσους τρομοκράτες. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί τρεις νεκροί», έγραψε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegram και το X (πρώην Twitter).

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε όλα τα θύματα θα παρασχεθεί η απαραίτητη βοήθεια», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος, δημοσιεύοντας και ένα βίντεο με το αποτέλεσμα της επίθεσης. «Και αυτό το έγκλημα πολέμου της Ρωσίας σίγουρα θα έχει αντίποινα. Και η απάντηση στους Ρώσους τρομοκράτες θα είναι στην πρώτη γραμμή – Δόξα στους ηρωικούς πολεμιστές μας», έγραψε ο Ζελένσκι.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη την Ουκρανία γύρω στις 7:45 μ.μ. Λίγο αργότερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Ζαπορίζια ανέφερε ότι χτυπήθηκε ένα πολιτικό κτίριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ρωσικά χτυπήματα έπληξαν εκκλησία και καταστήματα στη συνοικία Σεφτσένκιβσκι της πόλης. Η έκρηξη προκάλεσε επίσης ζημιές σε παράθυρα σε πολλά πολυώροφα κτίρια.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή», υπογράμμισε ο Ανατόλι Κουρτιέφ, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια.

Αυτή η μεγαλούπολη στη νότια Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη αποτελέσει στόχο ρωσικών βομβαρδισμών από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

Φωτογραφίες Reuters