Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τον τραυματισμό του Τσετσένου διοικητή Ντελιμχάνοφ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν σκέφτεται να αλλάξει το καθεστώς αυτού που η Ρωσία χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Παρατηρητές έχουν στο παρελθόν κάνει εικασίες ότι η Ρωσία ίσως ορίσει τη σύγκρουση είτε ως κανονικό πόλεμο είτε ως «αντιτρομοκρατική επιχείρηση».

Παράλληλα το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ανησυχεί με τις ανεπιβεβαιώτες αναφορές στον Τύπο ότι ο υψηλόβαθμος Τσετσένος διοικητής Άνταμ Ντελιμχάνοφ τραυματίστηκε στην Ουκρανία και πως περιμένει να ξεκαθαριστεί τι έχει πραγματικά συμβεί.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, ο Καντίροφ έγραψε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ντελιμχάνοφ και ζητά βοήθεια για να βρει τον «αγαπημένο αδελφό» του.

Η «καλή θέληση» της Ρωσίας δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα σε ό,τι αφορά την ανανέωση της συμφωνίας για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από την συμφωνία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Δύση έχει εξαπατήσει την Μόσχα καθώς δεν εφαρμόζει στην πράξη καμία από τις υποσχέσεις της ότι θα διασφαλίσει την πρόσβαση των ρωσικών αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την Συμφωνία για της Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με Αφρικανούς ηγέτες στις 17 Ιουνίου μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters