Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με «συγκρατημένη αισιοδοξία»

Ο νέος, τέταρτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (14.03.2022) μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με το Reuters, αντιπρόσωπος από την Ουκρανία φέρεται να είπε ότι πιστεύει πως θα μπορούσαν να υπάρξουν «αποτελέσματα» από τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία τις επόμενες ημέρες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλέστηκε τον Ρώσο διαπραγματευτή, Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος συνέκρινε την κατάσταση των συνομιλιών τώρα, με την κατάσταση όταν άρχισαν για πρώτη φορά οι διαπραγματεύσεις και είπε ότι έχει υπάρξει «ουσιαστική πρόοδος».

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος του προέδρου, Μικαΐλο Ποντολιάκ, πιστεύει ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες τις επόμενες ημέρες, καθώς έχουν γίνει πιο εποικοδομητικές με τη ρωσική πλευρά. «Δεν θα υποχωρήσουμε κατ’ αρχήν σε καμία από τις θέσεις μας», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. «Η Ρωσία τώρα καταλαβαίνει. Η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να μιλά εποικοδομητικά. Νομίζω ότι θα επιτύχουμε κάποια αποτελέσματα κυριολεκτικά σε λίγες μέρες», τόνισε ο Ποντολιάκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters