Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι εκτελούν Ουκρανούς στρατιώτες τη στιγμή που παραδίδονται – Ανατριχιαστικό βίντεο του CNN

Ανατριχιαστικά βίντεο από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN, το οποίο δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να εκτελεί Ουκρανούς στρατιώτες που παραδίδονται, αντί να τους κρατήσουν αιχμαλώτους.

Η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και τα βίντεο που δημοσιεύονται θα μπορούσαν να είναι αποδεικτικά στοιχεία κατά του ρωσικού στρατού.

Το CNN δημοσίευσε πλάνα από ένα ουκρανικό drone που τραβήχτηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και προελαύουν.

Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες φαίνονται παραδίδονται και καθώς βγαίνουν έξω, γονατίζουν και βάζουν τα χέρια τους στο κεφάλι τους. Αμέσως μετά, πέφτουν στο έδαφος αφού πυροβολούνται.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, περιγράφοντας το τελευταίο από τα δεκάδες τέτοια περιστατικά που έχει καταγγείλει η Ουκρανία, ανέφερε στο Telegram ότι έλαβε χώρα μετά την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων σε ένα χαράκωμα που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό για κάλυψη, στις 27 Αυγούστου.

«Εάν οι αιχμάλωτοι πολέμου παραδοθούν, αν δείξουν ότι παραδόθηκαν, εάν είναι χωρίς όπλα στα χέρια τους, τότε η συνοπτική εκτέλεση είναι έγκλημα πολέμου».

Τα πλάνα από την περιοχή του Ποκρόφσκ φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις βάναυσες τακτικές του ρωσικού στρατού καθώς συνεχίζουν να προελαύνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας.

«Σκοτωσέ τους! Μηδένισέ τους!», ακούγεται να λέει ένας ανώτερος Ρώσος στρατιωτικός στους στρατιώτες του στο βίντεο του CNN. Αμέσως μετά, οι Ουκρανοί εκτελούνται.

Το Κίεβο λέει ότι έχει καταγράψει σχεδόν 130.000 εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Μόσχα από την έναρξη της πλήρους εισβολής της τον Φεβρουάριο του 2022.