Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο – «Αντίποινα» για την επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επιθέσεις σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ από ουκρανικές δυνάμεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία βομβάρδισε το Χάρκοβο με πυραύλους και drones ώρες μετά τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ. Οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο τραυμάτισαν τουλάχιστον 28 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Από τα πλήγματα στη ρωσική πόλη σκοτώθηκαν 24 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ρωσικών τοπικών αρχών.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κάλεσε σήμερα το πρωί τους κατοίκους της ρωσικής αυτής ομώνυμης πόλης να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους στην πόλη.

Από την μεριά του, ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε 21 από τα 49 drones με τα οποία η Ρωσία εξαπέλυσε την τελευταία της αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Τα περισσότερα drones είχαν στόχους στην πρώτη γραμμή άμυνας στην Ουκρανία, καθώς και σε πολιτικές, στρατιωτικές υποδομές στις επαρχίες Χάρκοβο, Χερσώνα, Μικολάιβ και Ζαπορίζια.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP / Φωτογραφία αρχείου Reuters