Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό ελικόπτερο Mi-35 καταστρέφει ουκρανικούς στόχους [vid]

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα επιθετικό ελικόπτερο Mi-35  να πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν ένα επιθετικό ελικόπτερο να προετοιμάζεται για μάχη πριν απογειωθεί από άγνωστη τοποθεσία και κατευθυνθεί προς αόρατους στόχους, πετώντας χαμηλά πάνω από χωράφια και δάση.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς στην Ουκρανία γυρίστηκαν οι εικόνες, αλλά υποτίθεται δείχνουν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο να καταστρέφει ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτική υποδομή.

«Τα πληρώματα ελικοπτέρων της στρατιωτικής αεροπορίας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων και στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία», αναφέρει η ανακοίνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που συνόδευδε το βίντεο.

«Όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα. Ως αποτέλεσμα των τακτικών αποστολών μάχης, καταστράφηκαν οχυρά διοίκησης και τεθωρακισμένα οχήματα μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Mi-35 είναι ένα μεγάλο, πολλαπλών χρήσεων ελικόπτερο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιθετικό και ως όχημα μεταφοράς στρατευμάτων.

Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που το Κρεμλίνο εξακολουθεί να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Στις 8 Ιουνίου συμπληρώνονται 104 ημέρες από την έναρξη του πολέμου.

Δείτε το βίντεο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας:

Με πληροφορίες από: Newsweek