Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός παίρνει την «απόλυτη εκδίκηση» από τα ουκρανικά τρακτέρ

Τα αγροτικά τρακτέρ έχουν αναδειχθεί σε «σύμβολο αντίστασης» στην Ουκρανία, με βίντεο που σέρνουν ρωσικά τανκς να γίνονται viral στην αρχική φάση του πολέμου.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονταν αγρότες να ανασύρουν κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα ρωσικά άρματα μάχης από διάφορες περιοχές της χώρας. Κάποια στιγμή, η Ουκρανία έφτασε να έχει περισσότερα άρματα μάχης από αυτά που είχε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα τώρα «παίρνουν την εκδίκησή τους» ενάντια στους Ουκρανούς αγρότες.

Οι ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν τη Μελιτόπολη έκλεψαν αγροτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων από μια αντιπροσωπεία αμερικανικής εταιρείας, και μετέφεραν μέρος από αυτόν στην Τσετσενία, όπως αναφέρει το CNN.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να χειριστούν κανέναν από τον εξοπλισμό καθώς είχε κλειδωθεί από απόσταση. Δύο σύνθετες θεριζοαλωνιστικές μηχανές αξίας 300.000 δολαρίων η καθεμία, καθώς και 27 άλλα τρακτέρ και άλλος εξοπλισμός, κλάπηκαν από την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τον αγροτικό εξοπλισμό καθώς τα οχήματα διαθέτουν παρακολούθηση με GPS και απομακρυσμένο έλεγχο κλειδώματος.

«Όταν οι εισβολείς οδήγησαν τις κλεμμένες θεριζοαλωνιστικές μηχανές στην Τσετσενία, συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν καν να τις ανάψουν, επειδή οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές ήταν κλειδωμένες από απόσταση».

Ο εξοπλισμός φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Γκρόζνι, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις βρήκαν συμβούλους στη Ρωσία που προσπαθούν να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Μελιτόπολης δημοσίευσε ένα βίντεο την περασμένη εβδομάδα που δείχνει μια συνοδεία φορτηγών να αναχωρεί από την πόλη, που υποτίθεται ότι ήταν γεμάτη με σιτηρά. «Έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι ξεφόρτωσαν σιτηρά από την Μελιτόπολη. Έκλεψαν τα σιτηρά από ιδιωτικές φάρμες», είπε ο δήμαρχος στο CNN.

Πηγή: The Eurasian Times