Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απειλεί τις χώρες που βοηθούν στρατιωτικά το Κίεβο

Σύμφωνα με το Spectator Index, η Μόσχα λέει… με νόημα πως οι χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία θα θεωρούνται υπεύθυνες αν ο εξοπλισμός χρησιμοποιηθεί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Με άλλα λόγια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλεί ανοιχτά για άλλη μια φορά τις χώρες της Δύσης, εξαιτίας της υποστήριξής τους στην αμυνόμενη Ουκρανία.

Παράλληλα εξαπέλυσε ανοικτή απειλή και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως οι κυρώσεις που επέβαλλε δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση από τη Ρωσία.

Την Παρασκευή, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας,  προειδοποίησε πως θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» αν η Σουηδία και η Φινλανδία επιχειρήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Αυτό γιατί η Φινλανδία πλησιάζει περισσότερο τη συμμαχία μέσω διαφόρων κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την απόκτηση εξοπλισμού κατασκευής των ΗΠΑ και επιτρέποντας στο NATO να χρησιμοποιεί το έδαφος, τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατά της και κατέχει τον ρόλο του «ειδικού εταίρου».

Ειδκότερα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Φινλανδία στέκεται με το μέρος της ΕΕ και του NATO και αποφάσισε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο. «Αυτή είναι μια ιστορική απόφαση για τη Φινλανδία», δήλωσε η πρωθυπουργός, Σάνα Μαρίν, σε συνέντευξη Τύπου.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει 2.500 τουφέκια εφόδου, 150.000 σφαίρες, 1.500 αντιαρματικά όπλα και 70.000 συσκευασίες τροφίμων, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, Άντι Κάικονεν

Με πληροφορίες από: Newit / Φωτογραφία αρχείου Reuters