Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Δήμαρχος Κιέβου κάνει «δραματική έκκληση για βοήθεια» από τη διεθνή κοινότητα

Στάση λεωφορείου στο Κίεβο γεμάτη κόσμο, προσπαθώντας να φύγει από την πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία καθώς αντιμετωπίζει τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και δίνουμε μάχη για τη χώρα μας, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη ολόκληρου του κόσμου και πραγματικά σκληρές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας άμεσα», δήλωσε ο Κλίτσκο στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η κατάσταση στο Κίεβο είναι για την ώρα υπό έλεγχο, αλλά φυσικά και ο κόσμος ανησυχεί», συμπλήρωσε. Ωστόσο, ακόμα και τα λεπτά είναι σημαντικά για την πορεία των εξελίξεων, καθώς νέες πληροφορίες που καταφθάνουν ανα λίγα λεπτά μιλάνε για συνεχόμενες ρωσικές επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα με σκοπό να την καταλάβουνε και να «ρίξουνε» την κυβέρνηση Ζελένσκι.

Ο αδερφός του δημάρχου στο Κίεβο, σε δηλώσεις του στο Al Jazeera, έκανε δραματική έκκληση στην διεθνή κοινότητα να στείλει βοήθεια στο Κίεβο που περνάει «τραγικές στιγμές», ώστε να σταματήσουν τις δολοφονίες των αθώων Ουκρανών πολιτών, όχι μόνο της πρωτεύουσας, αλλά σε όλη την Ουκρανία.

Με πλροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters