Πόλεμος στην Ουκρανία: Μειώνονται οι καθημερινές απώλειες της Ρωσίας αλλά «ακόμα χάνει 500 στρατιώτες την ημέρα»

Οι καθημερινές απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν μειωθεί κατά περίπου 30%, καθώς έχει λάβει μια πιο αμυντική στάση, αλλά εξακολουθεί να χάνει περισσότερους από 500 στρατιώτες την ημέρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

«Ο ημερήσιος μέσος όρος των θυμάτων της Ρωσίας πιθανότατα μειώθηκε κατά περίπου 30% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τα στοιχεία του Μαρτίου. Τον Μάρτιο, η χώρα έχανε περίπου 776 στρατιώτες την ημέρα, οι οποίοι μειώθηκαν σε 568 τον Απρίλιο», αναφέρεται στην καθιερωμένη ενημέρωση για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Ρωσία δεν δημοσιοποιεί τα δικά της στοιχεία για τις απώλειες, αλλά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας βασίζεται ως επί το πλείστον στα στοιχεία που δημοσιεύει το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ρωσία υπέστη «εξαιρετικά βαριές απώλειες» τους πρώτους 3 μήνες του 2023, από τη στιγμή που ξεκίνησε την νέα της επίθεση, με στόχο να καταλάβει περισσότερα ουκρανικά εδάφη. Παρά τις μεγάλες απώλειες εξοπλισμού και προσωπικού, η Ρωσία απέτυχε να σημειώσει σημαντικά κέρδη.

Οι μειωμένες απώλειες της Ρωσίας εξηγούνται από τη μεταστροφή της σε μια πιο αμυντική θέση εν όψει της αντεπίθεσης που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η Ουκρανία, συνεχίζει το βρετανικό ΥΠΑΜ. Η Ουκρανία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τη δική της αντεπίθεση, με τη βοήθεια των νέων εξοπλισμών που καταφθάνουν σταδιακά από τη Δύση.

«Οι απώλειες της Ρωσίας είναι πολύ πιθανό να μειωθούν καθώς η απόπειρα χειμερινής τους επίθεσης απέτυχε και οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται τώρα στην προετοιμασία για τις αναμενόμενες ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: Business Insider / Φωτογραφία Reuters