Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κατέλαβε κοινότητα στο Ποκρόφσκ – Ολονύχτιες επθέσεις με drones και πυραύλους

95th Air Assault Brigade/Handout via REUTERS

Ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 50 από 69 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι άλλα 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πιθανόν με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στη διάρκεια της επίθεσης, που περιελάμβανε επίσης δύο βαλλιστικούς και έναν πύραυλο cruise. Είπε πως κατέρριψε μόνο τον τελευταίο.

Ο στρατός πρόσθεσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία και άλλο ένα επέστρεψε στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του οικισμού Ζελάνε, στην περιοχή Ποκρόφσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες του σχηματισμού του Κέντρου απελευθέρωσαν την κοινότητα Ζελανόιε», ρωσική ονομασία του Ζελάνε, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή ενημέρωσή του.

Σε άλλη εξέλιξη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιφέρεια του Κουρσκ, στη Ρωσία, όταν ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκρηκτικό μηχανισμό πάνω στο αυτοκίνητό τους σήμερα, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ στην εφαρμογή Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters