Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αλλάζει τακτική και «ρίχνει» εκατοντάδες αεροσκάφη στη μάχη

Η Ρωσία έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει εκτεταμένη χρήση μαχητικών αεροσκαφών στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο iStories, επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Μέχρι τώρα το απέφευγαν. Τώρα, αποφάσισαν να αλλάξουν την τακτική τους», αναφέρει η πηγή σχετικά με την τακτική της Μόσχας να μην χρησιμοποιεί συχνά την αεροπορία της στις επιθετικές επιχειρήσεις. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει σαφές αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας.

Αναγνωρίζοντας ότι οι νέες τακτικές θα οδηγήσουν σε «μαζική κατάρριψη» των ρωσικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων από τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, «ο εναέριος πόλεμος θα εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στον ουκρανικό στρατό», υποστηρίζει η ρωσική πηγή.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα σε αεροπορικές βάσεις στη δυτική Ρωσία, αλλά μια μαζική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο είναι «απίθανη», ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στο ουκρανικό πρακτορείο Kyiv Post.

«Έχουμε πληροφορίες για την παρουσία περίπου 450 τακτικών αεροσκαφών (όχι στρατηγικών βομβαρδιστικών) και περίπου 300 ελικοπτέρων, τα μισά από αυτά επιθετικά ελικόπτερα», ανακοίνωσε ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

«Βρίσκονται κυρίως στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα, συγκεντρωμένα σε διαφορετικές τοποθεσίες αλλά εκτός του πεδίου πυρός μας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από: Meduza / Kyiv Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters