Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε 23 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 23 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων 16 drones καμικάζι Shahed-136/131 που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία, ανέφερε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία.

Από το βράδυ της 13ης Ιουλίου έως τις 4 το πρωί της επόμενης ημέρας, η Ρωσία εκτόξευσε 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed εναντίον της Ουκρανίας από τη νοτιοανατολική κατεύθυνση, 16 από τα οποία καταστράφηκαν, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι άμυνες της Ουκρανίας κατάφεραν να αναχαιτίσουν επίσης ένα αναγνωριστικό ανώνυμο αεροσκάφος και έξι επιχειρησιακά-τακτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων, μαχητικά αεροσκάφη και άλλα συστήματα κατά των ρωσικών drones, πρόσθεσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μερικά από τα ρωσικά drones στόχευσαν την περιφέρεια του Ντνιπρόπετρόφσκ και κατάφεραν να χτυπήσουν την πόλη Κρίβι Ριχ, προκαλώντας ζημιές σε πολλά κτίρια και τραυματίζοντας έναν 56χρονο άνδρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της στρατιωτικής περιφέρειας.