Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνονται οι ρωσικές επιθέσεις στο Ντονέτσκ – Οι Ρώσοι αλλάζουν στρατηγική

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επίθεση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι σκότωσαν έως και 240 Ουκρανούς στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να διεξάγουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, μονάδες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη επίθεση με πυρά στις συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής». Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας δεν είναι σε θέση να επαληθευτούν ανεξάρτητα.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πραγματοποιεί εκτεταμένες επιθέσεις πεζικού σε μάχες που περιγράφονται και από τις δύο πλευρές ως οι πιο αιματηρές του πολέμου. Η Ουκρανία δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Η Ρωσία πιθανότατα έχει αλλάξει την προσέγγισή της στον τρόπο και τους στόχους της εισβολής της στην Ουκρανία, υποστηρίζει η υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας.

Η Ρωσία προσπαθεί να υποβαθμίσει και να «εξαντλήσει» τον ουκρανικό στρατό αντί να επικεντρωθεί στην κατάληψη νέων εδαφών, ανέφερε η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών στη σημερινή της ενημέρωση.

Η ρωσική ηγεσία ετοιμάζεται πλέον για έναν μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας και η στρατηγική της θα βασίζεται στο πλεονέκτημά της σε πληθυσμό και πόρους.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters