Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δύσκολη η κατάσταση σε Ποκρόφσκ και Τορέτσκ», παραδέχεται ο Ζελένσκι

REUTERS/Alina Smutko

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στο στρατηγικό κόμβο εφοδιασμού του Ποκρόφσκ και επίσης κοντά στο Τορέτσκ είναι «δύσκολη».

Το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης του στο Facebook ότι από την αρχή της ημέρας, έχουν αναφερθεί 14 πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή του Τορέτσκ και 34 στον τομέα του Ποκρόφσκ.

Συνολικά, από την αρχή της ημέρας στις 20 Αυγούστου, οι Ρώσοι έχουν πραγματοποιήσει 87 επιθέσεις κατά μήκος του μετώπου, όπως ανφέρει ο ουκρανικός στρατός.

Στο Ποκρόφσκ, από τις 34 επιθέσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει τις 24, ενώ ακόμη 10 βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι ουκρανικές αρχές διέταξαν χθες την υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από την πόλη Ποκρόφσκ και τα περίχωρά της, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να προωθούνται προς τη στρατηγική αυτή ανατολική πόλη.

Οι παραμεθόριες περιοχές της περιφέρειας Σούμι συνεχίζουν επίσης να υποφέρουν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ της διαδικασίας επιστράτευσης και της λειτουργίας της οικονομίας που έχει καταστραφεί λόγω του πολέμου.

Απαντώντας σε ερώτημα ενός εργαζόμενου κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε μια βιομηχανική μονάδα στο Κροπιβνίτσκι στην Κεντρική Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε ότι οι αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι ζωτικής σημασίας για τους μισθούς των στρατιωτών και τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters