Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποκρούστηκαν ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο -«Κύματα» αεροπορικών επιδρομών

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει πολλά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας προς ουκρανικές πόλεις, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στους στόχους πιστεύεται ότι συγκαταλέγονται το Κίεβο, το Χάρκοβο, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, η Μικολάιφ, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η Χερσώνα. Οι πληροφορίες του πρακτορείου στην Ουκρανία δεν ήταν δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

«Σταμάτησε» η προέλαση των Ρώσων

Ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο του Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.

Στη Μαριούπολη (νότια) δεν αναφέρονται προβλήματα, ωστόσο η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπλήρωσε. Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε εξάλλου πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters