Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκτόξευση πυραύλου από την Χεζμπολάχ – Σφυροκοπά τον Νότιο Λίβανο το Ισραήλ

Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου ATGM εναντίον θέσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα σύνορα με το Λίβανο.

Όπως ανέφερε δήλωση της Χεζμπολάχ, η επίθεση έρχεται ως «απάντηση στη δολοφονία μαχητών» της από ισραηλινές δυνάμεις την περασμένη Δευτέρα, 9/10/2023.

Ήδη την εκτόξευση πυραύλου ακολούθησε ομοβροντία από το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού, ενώ  ανέλαβαν δράση και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των IDF εναντίον θέσεων στον Νότιο Λίβανο.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην ισραηλινή πόλη Αράμπ αλ-Αράμσε, απέναντι από το λιβανέζικο χωριό Ντάιρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού. Δεν έδωσε άμεσα λεπτομέρειες για θύματα ούτε για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτή, ανα και λίγο αργότερα την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ.

Κάτοικοι στην πόλη Ρμεΐς στον νότιο Λίβανο ανέφεραν ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πλήττουν περιοχές γύρω από την πόλη τους, ενώ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οβίδες του ισραηλινού πυροβολικού πλήττουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών γύρω από το Ντάιρα.