Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποιούν για νέες επιθέσεις – Εισβολή drones στο Ισραήλ από το Λίβανο

Ισραηλινό τανκ έχει λάβει θέση στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα ότι εκτοξεύουν ρουκέτες με στόχο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες συναγερμού στις ζώνες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα δύο κινήματα, στην κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι μπαίνουν στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, η Ασντόντ, η Ασκελόν καθώς και κοινότητες κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές δεν εντόπισαν κανένα πλήγμα στην περιοχή αυτήν.

Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι υπάρχουν αναφορές για εισβολή στον ισραηλινό εναέριο χώρο από λιβανέζικο έδαφος.

Ειδοποιήσεις για διείσδυση drones ηχούν σε όλο το βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων της Τιβεριάς, του Safed, του Beit Shean και άλλων περιοχών.

Το ισραηλινό Channel 12 News αναφέρει ότι εντοπίστηκαν περίπου 15-20 drones που πετούσαν στη χώρα από τον Λίβανο.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ. Συναγερμός για εισερχόμενο αεροσκάφος είχε σημάνει και πριν από περίπου μισή ώρα, όμως η KAN ανέφερε ότι επρόκειτο πιθανότατα για ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο.

Επίθεση στη παράκτια πόλη Χάιφα

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφερε σήμερα ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα τύπου R-160 κατά της ισραηλινής βόρειας πόλης Χάιφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Σειρήνες συναγερμού προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ηχούν σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Η ισραηλινή πολιτική άμυνα (υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού) από την πλευρά της έκανε λόγο για επίθεση «μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Τιβεριάδα και Μπέιτ Σεάν.

Οι κάτοικοι σε όλο το βόρειο Ισραήλ κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί.

Το Ιατρικό Κέντρο Ραμπάμ στη Χάιφα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τους Times of Israel. Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία Reuters