Πόλεμος νεύρων από τη Χαμάς – Στη δημοσιότητα βίντεο με τους 6 ομήρους που εκτέλεσε

Τον πόλεμος νεύρων απέναντι στο Ισραήλ με «μοχλό» τους ομήρους παίζει η Χαμάς και μάλιστα σχεδόν αριστοτεχνικά.

Θέλοντας να χτυπήσει στο συναίσθημα των συγγενών των ισραηλινών ομήρων που πιέζουν την κυβέρνηση Νετανιάχου για «εδώ και τώρα» υπογραφή συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους 6 ομήρους, τις σορούς των οποίων εντόπισε την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός (IDF) σε υπόγειο τούνελ κάτω από τη Ράφα.

Συγκεκριμένα η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει ζωντανούς τους 6 ομήρους.

Στο βίντεο οι 6 λένε τα ονόματά τους: Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο.

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε επίσης η Χαμάς, η Έντεν Γερουσάλμι λέει ότι της λείπει η οικογένειά της και καλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου  να σταματήσει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς γυρίστηκαν τα βίντεο. Τα μέλη της Χαμάς υποσχέθηκαν να δημοσιεύσουν τα «τελευταία λόγια» των άλλων ομήρων σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται πως η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση απείλησε το Ισραήλ ότι αν συνεχιστούν οι επιχειρήσεις του στρατού του στην Γάζα, οι υπόλοιποι όμηροι θα επιστρέψουν σε σάβανα.

Όπως αποκάλυψε τόσο το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, όσο και ο Νετανιάχου, οι 6 όμηροι εκτελέστηκαν λίγες ώρες πριν τους προσεγγίσουν οι δυνάμεις των IDF.