ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ: «Ευρώπη είσαι μόνη σου» το μήνυμα Ομπάμα για επέμβαση

“Ευρώπη είσαι μόνη σου”. Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε όση αεροπορική υποστήριξη χρειαστούν οι Ευρωπαίοι σε μια πιθανή χερσαία επέμβαση στη Συρία ,αλλά αμερικανική αρβύλα δεν πρόκειται να πατήσει εκεί. Εκτός βέβαια από τους κομάντος που οι ΗΠΑ εδώ και κάποιες εβδομάδες έχει στείλει στη περιοχή για αγνώστου αντικειμένο αποστολές.

Ο Ομπάμα στις δηλώσεις του δικαιολόγησε την απόφασή του να μην εμπλέξει αμερικανικές δυνάμεις σε μια χερσαία επέμβαση :

«Μπορούμε να ανακαταλάβουμε τα εδάφη και, όσο διατηρήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί να έχουμε τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν θα λύσει το βασικό πρόβλημα που είναι να εξαλείψουμε τη δυναμική εκείνη που παράγει αυτού του είδους τις βίαιες, εξτρεμιστικές οργανώσεις».

Οι ΗΠΑ,είπε δεν έχουν υποτιμήσει τις ικανότητες του Ισλαμικού Κράτους, έχουν ωστόσο μια «διεισδυτική επίγνωση» των δυνατοτήτων της οργάνωσης να πλήξει με στρατιωτικά μέσα χώρες της Δύσης.
Επειδή το Ισλαμικό Κράτος δε διεξάγει «συμβατικό πόλεμο» είναι δύσκολο να το σταματήσει κανείς, τόνισε ο Ομπάμα.

Και τώρα τι θα κάνει η Ευρώπη; Η Γαλλία μπορεί να ηγηθεί μιας στρατιωτικής επέμβασης με την συμμετοχή στρατευμάτων από ευρωπαϊκές χώρες; Ποιες είναι διατεθειμένες να την ακολουθήσουν σ΄ ένα τόσο δύσκολο στρατιωτικό εγχείρημα; Με τι μέσα; Με ποιον …ευρωπαϊκό στρατό;

Η Ευρώπη πληρώνει τις αδυναμίες της και την αναποφασιστικότητά της ,χρόνια τώρα, να δημιουργήσει στρατιωτικές δομές ικανές να αναλάβουν δύσκολες και σύνθετες επιχειρήσεις ,εκτός των συνόρων της. Πάντα , έμπαιναν υπό την αμερικανική ομπρέλα. Ακόμη και στη Λιβύη ,μια χώρα μέσα “στα πόδια” της, η Ευρώπη κάλεσε τον “θείο Σαμ” για να “πυρπολήσει” τον Καντάφι! Μια χώρα που επί της ουσίας αποδείχτηκε ότι δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα να αντισταθεί. Κι όμως και σ΄ αυτή τη περίπτωση κάλεσαν τους αμερικανούς!

Δύσκολα τα πράγματα όπως και οι αποφάσεις που πρέπει να λάβει πρώτα απ΄ όλα η Γαλλία και μαζί της όλη η Ευρώπη. Όσοι πίστεψαν ότι τα όσα γίνονται δίπλα μας στη Συρία και στο Ιράκ , δεν αφορούσαν την Ευρώπη , τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν. Η “ηγέτιδα” ευρωπαϊκή δύναμη ,η Γερμανία πίστεψε οτι με μερικά δις ευρώ και μερικά μηχανήματα ταυτοποίησης που έδωσε θα …διαχειριζόταν το πρόβλημα!

Το χειρότερο για την Μέρκελ ,τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ όμως είναι ότι δυστυχώς όσα είχε πει ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στους Times επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς… Και το ακόμη χειρότερο για τους Ευρωπαίους; Ότι στην περίπτωση της επίθεσης στο Παρίσι η μόνη χώρα που με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία έκανε την “συμβατική δουλειά” της είναι η Ελλάδα! Μόνο εδώ καταγράφηκε ο ένας από τους τρομοκράτες. Σ΄ όποια άλλη χώρα της Ευρώπης κινήθηκε,ουδείς πήρε χαμπάρι… Κι όμως σ΄ εμάς κουνάνε το δάχτυλο.