«Πόλεμος δηλώσεων» Τουρκίας και Ισραήλ: «Δικτάτορα Ερντογάν, αγκαλιάζεις τη Χαμάς και σκλαβώνεις το λαό σου»

Νέα αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων στο Χ σημειώθηκε μεταξύ Τουρκίας και του Ισραήλ, με αφορμή την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, με επικριτικά σχόλια εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορεί τον Κατς ότι «έχει κάνει συνήθεια να δημοσιεύει αναρτήσεις χαμηλού επιπέδου, γεμάτες συκοφαντίες και ψέματα, στοχοποιώντας τη χώρα μας και τον πρόεδρο μας».

«Το εν λόγω άτομο έχει χάσει προ πολλού την ιδιότητα του συνομιλητή» σημειώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και επαναλαμβάνει ότι «η Τουρκία όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα συνεχίσει να παρέχει την ισχυρότερη στήριξη στους Παλαιστίνιους».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στράφηκε κατά του Ταγίπ Ερντογάν με μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Χθες, ο αντισημίτης δικτάτορας Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στις ΗΠΑ και τα δυτικά κράτη, λέγοντας ότι «αιχμαλωτίστηκαν από τους σιωνιστές του Ισραήλ».

«Ερντογάν, αν κάποιος είναι σκλαβωμένος, είναι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας υπό τη δικτατορία σου. Περιορίζετε την πρόσβαση 57 εκατομμυρίων Τούρκων χρηστών στο Instagram, αλλά εσύ έχεις πρόσβαση από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram. Οι επιθέσεις εναντίον μου δεν θα με εμποδίσουν να αποκαλύψω την αλήθεια στους πολίτες της Τουρκίας και του κόσμου. Ένας ηγέτης που αγκαλιάζει τη Χαμάς, ένας ηγέτης που καταπιέζει το λαό του σαν δικτάτορας είναι δικτάτορας», τόνισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters