Ποκρόφσκ: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στο Ντονέτσκ

REUTERS/Stringer

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες στην περιφέρεια Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος, ενώ οι δυνάμεις της Μόσχας εντείνουν την πίεση για να φθάσουν στην πόλη Ποκρόφσκ.

Η ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, την οποία κατέχουν μερικώς τα ρωσικά στρατεύματα, δέχεται τακτικά ρωσικές επιθέσεις και αεροπορικά χτυπήματα.

Η Ουκρανία δηλώνει ότι η κατάληψη της περιοχής είναι προτεραιότητα στο πεδίο της μάχης για τη Μόσχα.

Ο αριθμός των μαχών που έχει αναφέρει ο στρατός του Κιέβου στο μέτωπο του Ποκρόφσκ τις τελευταίες 24 ώρες μειώθηκε σε 41 από 58 κατά την προηγούμενη ημέρα. Στην περιοχή έχουν διεξαχθεί κάποιες από τις σφοδρότερες μάχες του πολέμου.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βαντίμ Φιλασκίν δήλωσε τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση στην περιοχή Σελίντοβε. Έξι κτίρια υπέστησαν ζημίες, δήλωσε.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο χωριό Μικολαΐβκα και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στην πόλη Κοστιαντινίβκα, δυτικά του Μπαχμούτ, την πόλη που κατέλαβε η Ρωσία πέρυσι ύστερα από μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

Ακόμη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Βερχνιοκαμιάνκα, δήλωσε ο Φιλάσκιν. Εννέα κτίρια διαμερισμάτων και οκτώ κατοικίες στην περιφέρεια αυτή υπέστησαν ζημιές, δήλωσε.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις τους στο μέτωπο του Ποκρόφσκ αυτή την εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στις 6 Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters