OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πελόζι: Διώξεις εναντίον βουλευτών που τυχόν βοήθησαν τους εισβολείς του Καπιτώλιου

16/01/2021 - 09:57
Πελόζι
Share on FacebookShare on Twitter

Οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, που αποδειχθεί ότι βοήθησε τον όχλο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλει στο Καπιτώλιο, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με ποινική δίωξη, δήλωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η Δημοκρατική βουλευτής Μίκι Σέριλ κατηγόρησε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι βοήθησαν τους υποστηρικτές του Τραμπ, λέγοντας ότι είδε συναδέλφους της να οδηγούν ομάδες σε «αναγνωριστικές» ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της εισβολής, στις 5 Ιανουαρίου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν θα υπάρξουν ενέργειες εναντίον βουλευτών που ενδέχεται να έκαναν ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την ημέρα πριν από την επίθεση.

«Αν αποδειχθεί στην πραγματικότητα ότι μέλη του Κογκρέσου ήταν συνεργοί σε αυτήν την στάση, αν βοήθησαν και υπέθαλψαν τα εγκλήματα, μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν μέτρα πέρα από το Κογκρέσο, με άσκηση διώξεων για αυτό», δήλωσε η Πελόζι.

Δείτε ακόμη Πελόζι: Ζήτησε από απόστρατο Στρατηγό να εξετάσει την ασφάλεια του Καπιτωλίου των ΗΠΑ

Η Αστυνομία του Καπιτωλίου διερευνά αν μέλη του Κογκρέσου ξενάγησαν ανθρώπους μέσα στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης. «Το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, Εύα Μαλέκι.

Περισσότεροι από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές, συμπεριλαμβανομένης της Σέριλ, ζήτησαν πληροφορίες από τους εν ενεργεία φρούραρχους της Βουλής και της Γερουσίας και τον εν ενεργεία αρχηγό της Αστυνομίας του Καπιτωλίου για το ποιοί βρίσκονταν μέσα στο κτίριο στις 5 Ιανουαρίου.

Εσωτερικές έρευνες ξεκινήσαν στους κόλπους αμερικανικών υπουργείων, μεταξύ άλλων σε εκείνα της Δικαιοσύνης και της Άμυνας, για να αξιολογήσουν την προετοιμασία τους και την απάντησή τους στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου, ανακοίνωσαν χθες οι γενικοί επιθεωρητές τους.

Δείτε ακόμη ΗΠΑ: Περισσότερες από 100 συλλήψεις από το FBI για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς, εξήγησε πως σκοπεύει να καθορίσει εάν «τα πρωτόκολλα, οι πολιτικές και οι υφιστάμενες διαδικασίες» στο υπουργείο αυτό, που επιβλέπει το FBI, «επηρέασαν την ικανότητα των υπηρεσιών του να προετοιμαστούν και να απαντήσουν αποτελεσματικά» σε αυτά τα γεγονότα.

Μια αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών της Αστυνομίας του Καπιτωλίου προειδοποιούσε στις 3 Ιανουαρίου ότι το Κογκρέσο μπορεί να αποτελέσει στόχο βίαιων διαμαρτυριών από τους υποστηρικτές του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Washington Post.

Η εσωτερική αναφορά δεν φαίνεται να κοινοποιήθηκε ευρέως με άλλες υπηρεσίες δυνάμεων επιβολής του νόμου, ανέφερε η Post.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Tags: ΔΙΩΞΕΙΣΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert