P Company: Πρώτη φορά γυναίκα στρατιώτης «έβγαλε» Σχολείο για Αερομεταφερόμενους και έγραψε ιστορία

Γράφτηκε ιστορία στην Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στον Στρατό Ξηράς, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση, για πρώτη φορά γυναίκα στρατιώτης κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το απαιτητικό σχολείο εκπαίδευσης γνωστό και ως «P Company» προκειμένου να ενταχθεί στις περίφημες βρετανικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η στρατιώτης Άντι Κάρτερ, που υπηρετεί στην 16 Medical Regiment, παρέλαβε τον βυσσινί μπερέ της μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σχολείου επιλογής αλεξιπτωτιστών «All Arms Pre Parachute Selection». Πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί τρεις εβδομάδες και τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται αρκετά δύσκολες και απαιτητικές ασκήσεις και σενάρια, όπως πορεία με μεγάλο φόρτο, αγώνες με κορμούς, που έχουν ως στόχο να αναδείξουν αυτούς και εν προκειμένω αυτές, που πραγματικά μπορούν να ανταπεξέλθουν στις επιχειρησιακές ανάγκες και απαιτήσεις των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Πλάνο από την εκπαίδευση

Μετά την παραλαβή του μπερέ της, η ίδια δήλωσε ότι άκουσε για το συγκεκριμένο σχολείο «P Company» κατά την διάρκεια της βασικής της εκπαίδευσης και ήθελε απλά να αποδείξει στον εαυτό της, ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Της φάνηκε αρκετά δύσκολο λόγω της σωματικής καταπόνησης, όμως τελικά η όλη δοκιμασία είχε να κάνει με το να αντιμετωπίζεις κάθε δυσκολία βήμα – βήμα μέχρι το τέλος.

Η Άντι Κάρτερ παραλαμβάνει τον μπερέ της.

Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ότι δεν είχε διαφορετική ή ιδιαίτερη αντιμετώπιση από τους εκπαιδευτές επειδή ήταν γυναίκα, ενώ τώρα που τα κατάφερε, ελπίζει να δώσει έμπνευση και κουράγιο σε άλλες γυναίκες στρατιώτες προκειμένου να το δοκιμάσουν κι αυτές. Το επόμενο βήμα για την Άντι Κάρτερ θα είναι το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών, στο οποίο θα κερδίσει τις «πουλάδες» της ως πλέον πλήρως εκπαιδευμένη αλεξιπτωτίστρια.