Ουλιάνοφ: Σάλος με Ρώσο διπλωμάτη που διακηρύσσει «κανένα έλεος στον Ουκρανικό πληθυσμό»

Σάλος έχει προκληθεί από ένα σχόλιο του Ρώσου διπλωμάτη στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ, που καταφέρεται συλλήβδην εναντίον όλων των Ουκρανών πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), σχολιάζοντας το ευχαριστήριο μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη νέα στρατιωτική βοήθεια, ανέφερε:

«Κανένα έλεος στον Ουκρανικό πληθυσμό!»

Αμέσως μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, αλλά και πολιτικοί στην Ουκρανία αξιοποίησαν την ευκαιρία που απλόχερα τους παραχώρησε ο Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης Ουλιάνοφ, αναφέροντας πως η ρήση του είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της Ρωσίας, δηλαδή της εκκαθάρισης, δηλαδή της γενοκτονίας των Ουκρανών.

Ήταν τόσο μεγάλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ο Ουλιάνοφ αναγκάστηκε να διαγράψει το σχόλιό του στο Twitter. Σαν να μην έγινε ποτέ!

Όμως προφανώς – αν και έμπειρος διπλωμάτης – δεν έλαβε υπόψη του ότι «τα γραπτά μένουν», ειδικά στον χώρο του διαδικτύου…

Μόλις κατάλαβε ότι το σχόλιό του για τους Ουκρανούς εξαπλώνεται ταχύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες αναφορές διόλου κολακευτικές για τον ίδιο αλλά και την Ρωσία, ο Ουλιάνοφ επιχείρησε «αναδίπλωση δια της αντεπιθέσεως».

Σε νέα ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει:

«Πρέπει να απολογηθώ. Ξέχασα με ποιούς έχω να κάνω. Φυσικά εννοούσα τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις εξοπλιστικές προμήθειές τους και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας που δήλωσε χθες ότι απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Πράγματι, (δεν δείχνουν) κανέναν έλεος από την πλευρά τους προς τον Ουκρανικό λαό. Αυτό ήταν που είπα».