Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία: Καταρρίψαμε 21 ρωσικά drones και δύο πυραύλους cruise

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 21 drones και τρεις πυραύλους cruise εναντίον της Ουκρανίας τη νύχτα, ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σήμερα, προσθέτοντας πως όλα τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οι δύο από τους τρεις πυραύλους καταστράφηκαν προτού φθάσουν στους στόχους τους.

Τα drones, που ήταν Shahed ιρανικής κατασκευής κατά την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, κατευθύνονταν στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, ενώ οι πύραυλοι προς νότιους τομείς της Ουκρανίας. Στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι βρίσκεται ιδίως αεροπορική βάση. Αν και δεν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, ούτε ο τρίτος ρωσικός πύραυλος έφθασε στον στόχο, διαβεβαίωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα από τα συντρίμμια.

 

 

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους cruise τύπου Kalibr εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών. Δεν έκανε σαφές ωστόσο πότε. Επίσης, ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν drone της Ουκρανίας, το οποίο πέταγε προς την κατεύθυνση της Μόσχας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας,

Το ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταστράφηκε στον εναέριο χώρο της περιοχής Παντόλσκ της περιφέρειας της Μόσχας, διευκρίνισε ο ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, τονίζοντας πως δεν υπήρξαν ζημιές ούτε απώλειες στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters