Ουκρανικά ΜΜΕ: «Η Ρωσία έχει πει στις δυνάμεις της ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει στις 9 Μαΐου»

Η Ρωσία ανακοίνωσε στις ένοπλες δυνάμεις της ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 9 Μαΐου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του ουκρανικού μέσου Ukrainska Pravda, επικαλούμενη το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 9η Μαΐου είναι πολιτιστικά πολύ σημαντική στη Ρωσία ως η Ημέρα της Νίκης και γιορτάζεται κάθε χρόνο με μια στρατιωτική παρέλαση, η οποία τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο επιβλητική και μεγαλειώδης.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία προπαγάνδας μεταξύ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που επιδιώκει να επιβάλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει έως τις 9 Μαΐου 2022», λέει η ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Το Γενικό Επιτελείο σημειώνει ότι παρά τις σημαντικές απώλειες και το πεσμένο ηθικό του ρωσικού στρατού, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές στη Ρωσία εξακολουθούν να μην απορρίπτουν τη δυνατότητα συνέχισης του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

«Παραβιάζοντας τους κανόνες του πολέμου, τα στρατεύματα κατοχής καταστρέφουν τις υποδομές ειρηνικών πόλεων και χωριών» υποστηρίζει το Επιτελείο.

Αναφέρεται ότι τα περισσότερα ιατρικά ιδρύματα που βρίσκονται στη ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία, κοντά στα σύνορα, καταλαμβάνονται από τραυματίες στρατιώτες του ρωσικού στρατού. Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν επίσης να αποκαταστήσουν τις μαχητικές ικανότητες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων τους.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters