Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό αεροδρόμιο στο Βορονέζ – «Από εκεί μας βομβάρδιζαν με KABs» λέει στέλεχος της SBU [vids]

Τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) των ουκρανικών Αμυντικών Δυνάμεων έπληξαν το αεροδρόμιο Borisoglebsk στην περιοχή Βορονέζ της Ρωσίας. Αυτό ανέφερε στο δίκτυο LIGA.net μια πηγή από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Όπως είπε η πηγή της SBU, τη νύχτα drones της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων Αμυντικών Δυνάμεων επιτέθηκαν σε αποθήκες με καθοδηγούμενες εναέριες βόμβες (KAB), χώρους στάθμευσης αεροσκαφών Su-35 και Su-34, καθώς και χώρους αποθήκευσης αεροπορικών καυσίμων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Borisoglebsk.

Ο συνομιλητής σημείωσε ότι αυτό είναι ένα από τα στρατιωτικά αεροδρόμια που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να βομβαρδίζει  ουκρανικά εδάφη με KAB.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως την πληροφορία επιβεβαίωσαν και ρωσικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας για πτήσεις μεγάλου αριθμού drones και ισχυρές εκρήξεις, τις οποίες ακολούθησε πυρκαγιά στην περιοχή του τοπικού αεροδρομίου.

Η δορυφορική παρακολούθηση «κατέγραψε τέσσερις πυρκαγιές στο έδαφος των εγκαταστάσεων των κατακτητών», τόνισε.

Πηγή: news.liga.net