Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί άμαχοι από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Σούμι και Ντονέτσκ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την πόλη Κοστιαντινίφκα στην περιοχή Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. Από τους βομβαρδισμούς επλήγη μια κατοικημένη περιοχή της πόλης το πρωί, δήλωσε ο Βαντίμ Φιλάσκιν μέσω ανάρτησης του στο Telegram.

Τα υπό ουκρανικό έλεγχο τμήματα της περιοχής του Ντονέτσκ δέχονται τακτικά ρωσικούς βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές. Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν μεγάλο μέρος της περιοχής, την οποία η Μόσχα διεκδικεί μαζί με άλλες τέσσερις ουκρανικές περιοχές ως δικό της έδαφος.

Το Ντονέτσκ παραμένει επίσης μια από τις πιο καυτές περιοχές μάχης, καθώς η Ρωσία στοχεύει περιοχές προς το στρατηγικό κέντρο εφοδιασμού του Ποκρόβσκ που βρίσκεται ανατολικά. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ.

Δύο μικρά παιδιά σκοτώθηκαν στο Σούμι

Ένα 6χρονο παιδί και ο νεαρός αδελφός του σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε την αυλή ενός σχολείου, δήλωσε ένας Ουκρανός αξιωματούχος, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη ουκρανική βόρεια επαρχία Σούμι που συνορεύει με την ρωσική επαρχία Κουρσκ.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Τρίτη τον ουκρανικό στρατό ότι εξαπέλυσε επίθεση με άρματα μάχης στο Κουρσκ, σε μια από τις μεγαλύτερες αντίστοιχες επιδρομές στους 29 μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις προς την ουκρανική επικράτεια. Ο ουκρανικός στρατός δεν σχολίασε την επίθεση.

Το παιδί και ο αδελφός του σκοτώθηκαν στο χωριό Μοχρίτσια, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ, συμπληρώνοντας ότι ότι η περιοχή βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό αεροπορικών επιδρομών. «Η επαρχία Σούμι δεν έχει βιώσει ποτέ τόσο μεγάλο αριθμό βομβαρδισμών μέσα σε ημέρα», τόνισε, αναφερόμενος στις 56 κατευθυνόμενες βόμβες που εκτόξευε η Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters