Ουκρανία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από το μπαράζ ρωσικών επιθέσεων – «Πράξη απόγνωσης του Πούτιν»

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν στις μαζικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

«Μέχρι τώρα, δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 60 έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα έπειτα από ρωσικά πυρά», ανέφερε η ουκρανική αστυνομία στο Facebook, διευκρινίζοντας πως αστυνομικοί, ερευνητές και εγκληματολόγοι συγκεντρώνουν «αποδείξεις των ρωσικών θηριωδιών».

Ο Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι από το πρωί υπήρξαν μαζικά χτυπήματα με όπλα ακριβείας εναντίον «των ουκρανικών υποδομών, υποδομών ενέργειας, στρατιωτικής διοίκησης και τηλεπικοινωνιών».

«Είναι αδύνατο να αφήσουμε τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου αναπάντητα», ανέφερε ο Πούτιν, αναφερόμενος στην έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας το Σάββατο.

«Πράξη απόγνωσης»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βομβαρδίζει μαζικά την Ουκρανία όντας σε απόγνωση για να προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία του πολέμου έπειτα από μια σειρά συνεχόμενων ηττών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

«Ο Πούτιν είναι απελπισμένος λόγω των ηττών στο πεδίο της μάχης και χρησιμοποιεί την τρομοκρατία των πυραύλων για να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρυθμό του πολέμου προς όφελός του», ανέφερε με tweet του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Από την μεριά του, το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά μη στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και καταδίκασα τις φρικιαστικές και αδιάκριτες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω του Twitter. «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Κρεμλίνου για όσο χρόνο χρειασθεί».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters